Etusivu>Tekemiset>Tapahtumat>Linnoituksen Joulumarkkinat 9.-10.12.
LinnoituksenJoulumarkkinatIhmisia.jpg

Linnoituksen Joulumarkkinat 9.-10.12.

Perinteiset Linnoituksen Joulumarkkinat järjestetään vuonna 2017 jo 28. kerran. Markkinat on tuttu tapahtuma koko Etelä-Karjalassa. Markkinoiden ohjelma on perinteinen ja kävijöille on tarjolla poniajelua ja Joulupukki kiertelee alueella. Moni sanookin oman joulun alkavan Linnoituksen Joulumarkkinoista. Markkinat avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-16.

Markkinat järjestetään joulukuun alussa Linnoituksen Katariinantorilla. Markkinaviikonloppuna tori täyttyy markkinamyyjistä, jotka myyvät käsitöitä, koristeita, leivonnaisia ja muita jouluaiheisia tuotteita. Järjestäjänä toimii Lappeenrannan Nuorkauppakamari.

Nykypäivinä linnoitus tarjoaa kävijöilleen runsaasti historiaa sekä vuodesta toiseen järjestettäviä tapahtumia. Linnoitus on myös suosittu matkailukohde. Linnoituksessa sijaitsevat museot, ortodoksinen kirkko ja käsityöläisten puodit. Linnoituksen rakennukset ovat pääosin Venäjän vallan ajalta, 1700- ja 1800-luvuilta.

Mikä on Lappeenrannan Linnoitus?
Linnoituksen alueella on rikas museotarjonta. Linnoituksessa sijaitsevat Etelä-Karjalan museo, Etelä-Karjalan taidemuseo sekä Ratsuväkimuseo. Myös Suomen vanhin ortodoksikirkko löytyy Linnoituksesta. Neitsyt Marian suojelukselle pyhitetty kirkko on vuodelta 1785. Talvisin kirkko on auki ryhmille tilauksesta. Lisäksi voit vierailla Majurskan talossa kahvittelemassa ja ihailemassa paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä.

Linnoituksen alueesta on tehty myös oma ilmainen kartta, jonka voit noutaa Lappeenrannan seudun matkailuneuvonnasta (Brahenkatu 1), ja kartta on jaossa myös monissa Lappeenrannan majoitusliikkeissä ja joissakin ravintoloissa.