Etusivu>Tekemiset>Elämys- ja ohjelmapalvelut>Muut elämys- ja ohjelmapalvelut>Saimaan palju ja aktiviteetti

Saimaan palju ja aktiviteetti

Luontopalvelut

Saimaan palju ja aktiviteetti on Savitaipaleelta käsin toimiva ohjelmistopalveluyritys. Aloitimme toimintamme vuoden 2016 alussa. Siitä lähtien olemme kasvattaneet ja kehittäneet tuotevalikoimaamme eteenpäin. Tarkoituksemme onkin kerätä laaja valikoima aktiviteetteja, joita voimme tarjota niin paikallisille yrityksille, kuluttajille kuin matkailijoille. Tällä hetkellä meidän ohjelmistosta löytyy mm. rauhalliseen luonnossa liikkumiseen pohjautuvia aktiviteetteja, sekä toiminnallisempaa tekemistä mm. polttari –ryhmille.

Marjaretki ja herkkuja!

Suomalaista superruokaa suoraan metsästä! Retken aikana keräämme niin puolukoita, kuin mustikoitakin ja tutustumme näihin suomalaisen metsän tunnetuimpiin marjoihin. Keräysaikaa on varattu noin tunti. Kun keräysastiamme alkaa olla täynnä, siirrymme tulentekopaikalle. Opas sytyttää tulen ja valmistelee nuotion lettujen paistoa varten. Lumoavan nuotion äärellä on aikaa nauttia lettuja juuri poimimiemme mustikoiden kera. Matkassa on myös kermavaahtoa jolla nautinnon voi kruunata. Tarjolla on myös nokipannukahvia, teetä, vettä ja mehua.

Kantarelleja etsimässä

Kantarelli on yksi hienoimpia ja arvostetuimpia ruokasieniä Suomen metsässä. Ei olekaan ihme että tämä helposti tunnistettava keltainen herkku on monille se ensimmäinen opittu ruokasieni. Tällä retkellä keskitymme juuri näiden keltaisen herkkujen metsästykseen. Retken avain sanat ovat: helppo tunnistaa ja herkullinen syödä. Retken kruunaa avotulella valmistettu kantarellikeitto. Juomana on tietenkin nokipannukahvi. Myös tee, vesi ja mehu tarjolla.

Retki on suunniteltu osallistujille, jotka eivät ole aikaisemmin sienestäneet ja hakevat ensikosketusta ja varmuutta omatoimiseen sienestykseen.

Parempaa retkiruokaa

Voisiko mikään olla parempaa kuin ruoka ulkona? Ehkä sinulla on mielessä jo jokin ulkoilutapahtuma, mutta ruokailun järjestäminen on haaste? Meidän avotuliruokailut on suunniteltu toteutettavaksi avotulelle, suoraan nuotiopaikalla. Menustamme löytyy erilaisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Voit valita perinteistä eräruokaa kuten voissa paistettuja muikkuja, tai ehkäpä reilun kokoinen burgeri?

Ruokailu toteutetaan luonnon helmassa lautasannoksina. Käytössämme on tukevat ruokailuvälineet. Ruokailu on mahdollista toteuttaa monessa ympäristössä. Avotulen teko mahdollisuus ja reilun kokoinen nuotiopaikka ovat tärkeimmät edellytykset. Jos sinulla on mielessä paikka, niin kysy rohkeasti onko ruokailu toteutettavissa, meillä on myös liikuteltava avotuligrilli.

Opastettu pilkkiretki

Opastetulla pilkkiretkellä pääset kokemaan talvisen järven rauhaa ja kalastamisen iloa. Retki alkaa sisätiloista, jossa puetaan talvihaalarit ja saadaan opastusta varusteiden käytössä. Retken aikana opas kertoo, millä vieheillä saalis varmimmin tulee. Retken aikana nautimme eväät avotulella. Jos Ahti on suonut antejaan, voimme valmistaa saaliimme eväiden syönnin ohessa.

Teemme pilkkiretkiä pääsääntöisestä Kuolimo

-järvelle sekä Saimaalle, Lappeenrannan alueelta, mutta myös muut järvet ovat mahdollisia. Pilkkiretki sopii erittäin hyvin osaksi esimerkiksi yrityksen talvipäivää.

Talviverkkoja kokemassa

Opastetun talviverkkoretken aikana on mahdollisuus kokea kalastamisen iloa ja toivottavasti myös päästä maistamaan päivän saalista. Retkeläiset voivat osallistua tekemiseen oman halunsa mukaisesti. Retken aikana opas johdattaa talvisen verkkokalastuksen saloihin ja kertoo talvikalastuksesta yleisesti. Tiedätkö esimerkiksi, miten verkot saadaan jään alle? Kun verkot on koettu, on aika nauttia nokipannukahvit ja eväät avotulella. Jos Ahti on suonut antejaan, niin saamme nautittavaksi myös savustettua kalaa. Retki on toteutettavissa Kuolimo -järvellä ja tietyin edellytyksin Lappeenrannan alueella. 

Instagram

Saimaan palju ja aktiviteetti
Haikosentie 4
54800
Savitaipale
Puh. +358 40 5880 738

Sijainti