Etusivu>Tekemiset>Kesätekemistä>Pyöräily

Pyöräily Lappeenrannassa ja Imatralla

Pyöräilyreitit Saimaan ympäristössä

Imatran ja Lappeenrannan seudun suosituimmat pyöräilyreitit ovat 30 kilometrin pituinen saaristoreitti sekä 20 kilometriä pitkä reitti Saimaan kanavan ympäristössä. Jos taas Vuoksen vedet Imatralla kiinnostavat, tarjolla on 12–20 kilometriä pitkiä reittejä.

Valitse itsellesi sopivin reittivaihtoehto, hyppää pyörän selkään ja vietä ihana kesäpäivä kauniista maisemista ja luonnonrauhasta nauttien.

Tutustu Lappeenrannan pyöräilyreitteihin

Lappeenrannan ympäristön pyöräilyreitit.

Pyöräilyretken jälkeen sopii rentoutua kylpylöiden hemmotteluhoidoissa tai Saimaan-risteilyllä. Imatralta ja Lappeenrannan satamasta lähtee risteilyjä päivittäin, tutustu risteilytarjontaan.

Sitten maistuukin hyvä ruoka jossakin alueen lukuisista ravintoloista. Tule nauttimaan Saimaan monipuolisesta ruokakulttuurista!

Pyöräillen

Lappeenrannan läheisyydessä

  1. Saimaan rantoja voi ihastella Lappeenrannan satamasta alkavalla saaristomaisemia esittelevällä 30 km reitillä.
  2. Uudella Lappeenrannan arkkitehtuurikierroksella pääsee pyöräretken lomassa tutustumaan kaupungin arkkitehtuuriin.

 Etelä-Karjalan pyöräilyreitit Retkikartalla

 Imatran läheisyydessä​

  1. Vuoksen kulttuurireitti kirtää Vuoksen ympärillä rantaraitteja ja siltoja pitkin. 11,5 km pituisesta reitistä voi nauttia myös 7 tai 4,5 km osissa. Reitti soveltuu myös käveltäväksi.
  2. Imatra MTB -tapahtumassa käytettävä reitti sopii hyvin maastopyöräilyyn, sillä sen varrelta löytyy monia erimittaisia polkuja. Kymmenen kilometrin reitti sopii hyvin myös aloittelijoille.

Imatran pyöräilyreitit

Saarikierros

  1. Eteläisen Saimaan ympärillä kulkeva, yhteensä 170 km pitkä reitti sisältää 1-2 venekuljetusta. 180 km pitkä Länsi-Saimaan kierros on toinen reittivaihtoehto, jonka voi myös yhdistää saarikierrokseen.

Saimaan saarikierros -pyöräilyreitti Outdoorsfinland-portaalissa

Mistä voin vuokrata pyörän?

EuroVelo-reitit

European Cyclists' Federationin (ECF) projekti on kehittänyt Euroopan laajuisen pyöräilyreittiverkoston, joka ulottuu myös Suomeen. Lappeenrannan ja Imatran seudulta kulkevalle EuroVelo 13 -reitille houkuttelevat hiljaiset ja hyväkuntoiset tiet sekä Suomen upeat metsämaisemat. Reitti kulkee Venäjän rajaa mukaillen aina Norjan ja Suomen rajalle Näätämöön. 

 Tutustu EuroVelo-reitteihin

Muut reitit