Etusivu>Tietoa alueesta>Lappeenrannan ja Imatran seutu>Savitaipale

Savitaipale

Lohikaloihin kuuluva isonieriä (Salmo alpinus salvelinus) elää luonnonvaraisena ainoastaan Kuolimossa. Kalastajien mukaan järven vesi on niin kirkasta, että katiskan näkee kuuden metrin syvyydestä.

Harjumaasto antaa haasteita luonnossa liikkujalle. Omatoiminen retkeilijä löytää reittejä ja laavuja, ja uusia näkökulmia luontoon saa myös osallistumalla elämysmatkoille.

Kärnäkosken linnoituksen vallit tai lotjasataman laavu ovat hyviä paikkoja piknikille. Olkkolan Hovi tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluja vuosisadan vaihteen romanttisessa miljöössä. Europaeus-näyttely tutustuttaa D.E.D. Europaeukseen, kansanrunojen kerääjään ja Elias Lönnrotin työtoveriin. Hakamäen talomuseoalue sekä Kirkonrakentajien museo tuovat myös oman säväyksensä näkemisen iloihin.

Savitaipaleen Sapassi-viikko on iloisten ihmisten jokakesäinen tapahtuma, jolloin kisaillaan kirkkoveneillä, käydään konserteissa, maalaismarkkinoilla, messuilla ja tanssitaan navetanvintillä. Helmikuisen Talvi-Sapassin yhteydessä järjestettävä retkiluistelutapahtuma kerää luistelijoita koko maakunnasta nauttimaan vauhdin hurmasta Kuolimojärven jäällä. Elämyksiä tarjoaa myös Talvi-Sapassin Tulen ja jään taidetapahtuma, jossa vastakohtaiset elementit kohtaavat vaikuttavasti.

Herkuttelijoille suosittelemme Kuolimon muikkua, siikaa, paikallisia makkaroita ja kotileipomon rieskoja ja lepuskoja.

Savitaipaleen kunnan kotisivut

Savitaipale