Herkuttele Rimpsuilla

1.6.2019 11:35

Hyvä ruoka on aina merkittävä osa onnistunutta lomaa. Olemmekin saaneet Etelä-Karjalaan uusia herkkuja tarjoiltavaksi niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Rimpsu-Reetan Rimpsut, eli uudenlaiset karjalanpiirakat, ovat ihastuttaneet ainutlaatuisilla makuyhdistelmillään jo monia herkuttelijoita.

Rimpsut ovat rukiisia ja luonnonmukaisia lähiruokatuotteita ja ne tarjotaan perinteisesti lämpöisinä. Tarjolla on niin suolaiset kuin makeatkin versiot.

Rimpsu Reetta.jpg

Otetaan selvää mistä Rimpsut ovat saaneet alkunsa ja mitä ne oikein ovat. Rimpsu-Reetan perustaja Reetta Tuuha kertoo meille mistä sai idean tuunata perinteiset karjalanpiirakat uuteen uskoon.

Mistä Rimpsut ovat saaneet alkunsa?

"Oma äitini on aina leiponut karjalanpiirakoita ja hänellä oleva resepti on kulkenut suvussa jo iät ajat perintönä. Idea Rimpsuille lähti siitä, että itse olin kyllästynyt syömään piirakkaa munavoilla vaikka erinomaisia ovat nekin, mutta huomasin niissä olevan potentiaalia myös gourmet-tyyliseksi ruokatuotteeksi."

"Ensimmäisiä versioita maistatin 2017 kesällä hyvän yhteistyökumppanini Petri Rantasen asiakkaille ja tuotteesta tykättiin. Jatkoimme yhteistyötä Bar & Cafe Kuohussa, johon asiakkaat olivat toivoneet pientä syötävää. Sitten seurasi tuotekehitys- ja koemarkkinointivaiheet, joista tein opinnäytetyöni ja päätin aloittaa yrittäjyyden. Tuotekehitystä teen oikeastaan jatkuvasti edelleen. Rimpsu nimi tulee vanhasta karjalan kielestä ja tarkoittaa rypytettyä hameenhelmaa."

Rimpsu Reetta 1.jpg

Mikä tekee Rimpsuista erityisiä?

"Mummon reseptillä tehty ohuempi ja rapsakka pohja mahdollistaa niin suolaiset kuin makeatkin täytteet. Rimpsut ovat erityisiä raaka-aineiden ja niiden laadukkuuden johdosta. Erityisesti terveellinen maatiaisohratäyte, suomalaiset maut täytteissä sekä itse tehty villiyrttipesto vievät varmasti kielen mennessään."

Missä matkailija pääsee maistamaan Rimpsuja Etelä-Karjalassa, ja entä meidän maakunnan ulkopuolella?

"Tällä hetkellä Rimpsuja saa Imatran keskustasta Bar & Cafe Kuohun yhteydestä Inkerinaukiolta kesän ajan. Tietysti myös tilauksesta valmistamme isompia eriä tapahtumiin sekä juhliin, ja pian aloitamme pitopalveluyhteistyön Kotileipomo Elman kanssa. Tulevaisuudessa Rimpsuja tarjoillaan mahdollisesti myös Helsingissä kunhan sopiva yhteistyökumppani löytyy."

"Lisäksi olemme Parikkalan Pika-Pullan kanssa kehittäneet Rimpsu-Reetan ohrapiirakan ja peruna-nokkospiirakan, joita viemme eri kauppoihin Etelä-Karjalassa ja Helsingissä. Näin asiakkaat voivat tuunailla kotona omanlaiset Rimpsut, ja syödä niitä salaa vaikka munavoilla. Ohrapiirakoiden resepti on sama kuin Rimpsujen ja raaka-aineet ovat suurelta osin luomua. Myyntipaikat hieman vaihtelevat, mutta ajantasaiset paikat löytyvät aina meidän kotisivuilta ja somesta. Piirakoita myydään myös suoramyyntinä Rimpsu-kojulta kesäkuusta alkaen aina perjantaisin."

Rimpsu Reetta 2.jpg

Missä Rimpsu-Reetta on viiden vuoden päästä?

"Olen todella onnellinen, että tuote on saanut hyvän vastaanoton. Toivon, että viiden vuoden päästä Rimpsuja ja muita tuotteita kuten ohra- ja perunapiirakoita saa ympäri Suomea, kenties ulkomailtakin. Haluaisin myös itselleni ympärivuotisen paikan, jota voisin kehittää matkailukohteena laajemmilla palveluilla."

Rimpsu-Reetta löytyy myös Facebookista, liity mukaan joukkoon!

Rimpsu-Reetan tarinan löydät täältä >>

Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja evästeitä tietosuojaselosteessamme.
OK